BRÚIXOLA PER

Conèixer

FITXA 5

L’Economia Social i Solidària al món

Autoria
Equip del Fòrum Global de l’Economia Social - GSEF2016
Data de publicació
Desembre 2016

Descripció

Informe del Fòrum Mundial de la Economia Social 2016 dut a terme a Montreal, on s’exposen totes les iniciatives de l’economia social en l’àmbit internacional que s’hi van presentar.

El Fòrum Mundial de l’Economia Social va constituir la tercera edició del Global Social Economy Forum (GSEF), una gran trobada internacional iniciada per la ciutat de Seül el 2013, en col·laboració amb els seus socis locals de l’economia social. El GSEF2016 va reunir prop de 1.500 participants procedents de 62 països i 330 ciutats, entre els quals 200 representants dels governs locals, per debatre sobre el tema central del Fòrum: la col·laboració entre els governs locals i els actors de l’economia social per al desenvolupament de les ciutats.

Aquest informe recull un resum de les 120 iniciatives de l’economia social i solidària presentades durant els tallers del Fòrum, així com una referència als actors que van plantejar aquestes iniciatives. Procedents de 38 països, van ser seleccionades d’entre les 400 iniciatives rebudes des de l’inici de la convocatòria.

Les experiències es divideixen en 43 categories, que van estar agrupades en cinc sessions de tallers. I al final, també podrem descobrir els pòsters que es van presentar, tant els del Quebec com els internacionals, en la seva llengua original.

Malgrat que les experiències no es descriuen amb profunditat, aquest recurs ens permet tenir una visió global de l’Economia social i solidària al món, complementada amb els recursos anteriors: l’Economia social i solidària a Barcelona i l’Economia social i solidària a Catalunya. L’objectiu d’aquests tres recursos és veure la quantitat i qualitat d’experiències d’ESS al territori.

Paraules clau
#ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA #EXPERIÈNCIES #FÒRUM GLOBAL DE L’ECONOMIA SOCIAL
Experiències

Aquest apartat de la maleta inclou sis experiències que permeten visibilitzar iniciatives d’Economia social i solidària i d’Innovació social a Barcelona. Les experiències s’emmarquen en diferents camps d’actuació, de manera que permeten complementar i exemplificar els diferents continguts de la proposta formativa.